web analytics

galeria

Empúries programa noves visites guiades

dos personatges que acompanyaven l'exèrcit romà en el seu campament militar d'empúries es troben, de cop i volta, enmig de la futura ciutat romana d'emporiae. aquest és el punt de partida de les noves visites, que s'oferiran a partir de demà, per conèixer aquest jaciment històric.

 

 

L'ESCALA | DDG

Les ruïnes d'Empúries tornen a programar per a aquest estiu visites teatralitzades per conèixer el patrimoni. En aquest cas, es tracta d'una representació en la qual dos personatges que acompanyaven l'exèrcit romà en el seu campament militar a Empúries es troben, de cop i volta, enmig de la futura ciutat romana d'Emporiae. L'activitat s'emmarca a partir del segle 195 aC, quan Roma envia el seu exèrcit -capitanejat per Marc Porci Cató- per sufocar la revolta dels ibers provocada per l'aplicació dels impostos romans.

La visita es fa al capvespre, que és l'hora que es considera idònia per gaudir de la tranquil·litat del jaciment i per veure la posta de sol. Després de la visita, s'oferirà un degustació de mulsum (un tipus de vi romà aromatitzat).

L'activitat té un cost de 10 euros, tot i que per als menors de 7 anys serà gratuït. L'organització va a càrrec del MAC Empúries i La Minúscula, i es farà els dies 30 de juliol i 2, 4, 6, 9, 11, 13, 16, 18, 20, 23, 25 i 27 d'agost a partir de dos quarts de vuit del vespre. Això sí, cal inscriure's prèviament (de dilluns a divendres de dos quarts de nou del matí a tres del migdia) al telèfon 972 77 02 08 o reservesempuries@gencat.cat

 

Els dos protagonistes i fils conductors de la visita.  diari de girona