web analytics

galeria

L´Espai Gironès impulsa el primer festival d´arts en viu en un centre comercial

Del 6 de maig al 8 de juny es faran 32 actuacions de música, teatre, dansa, titelles, contes i màgia coincidint amb el vuitè aniversari del centre

 

06.05.2013 | 07:26

 

Alguns dels participants del festival amb membres de l´organització i representants de l´Espai Gironès.

Alguns dels participants del festival amb membres de l´organització i representants de l´Espai Gironès. marc martí

 

SALT | T.C.C. El centre comercial Espai Gironès de Salt impulsa el primer festival d'arts en viu de Catalunya. En total hi haurà 32 actuacions, de les quals tres seran estrenes, que van des del teatre a la dansa passant per les titelles, la música o els contes. El pressupost és de 45.000 euros.

El festival, que es farà del 6 de maig i el 8 de juny, s'ha batejat com "EspaidArt" i comptarà amb 24 companyies, totes de Catalunya. El gerent d'Espai Gironès, Pau Jordà , va explicar ahir que des de l'obertura del centre han col·laborat i seguirant fent-ho amb el món de la cultura, però que per celebrar el vuitè aniversari de l'obertura del l'Espai Gironès volien anar més enllà i es van decidir a organitzar un festival. Jordà va apuntar que "el comerç i la cultura no només no estan renyits sinó que van agafats de la mà". La responsable de màrqueting, Cristina Plana, va explicar que amb aquest festival "tothom hi guanya", tant les companyies com el centre i el públic que podrà gaudir d'una programació variada i gratuïta. El festival neix apadrinat per Salvador Sunyer, qui va apuntar que l'àrea urbana de Girona pot convertir-se en un referent europeu a nivell europeu en l'àmbit cultural.

La programació l'obrirà la companyia La bèstia peluda, una particular visió del món de Tintín presentant en primícia, "Les aventures d'en fulanitu". Altres companyies o artistes seran Lídia Clua, Bleu Mango Theatre, Clarart, Santi Rovira, Jeep Gasulla, The Beatboys, Pepa Contes, L'ós mandrós, Sota Mínims, Jordi Cambras, La Minúscula o la Bleda. Les actuacions, es faran normalment a les sis de la tarda.

Alguns dels participants del festival amb membres de l´organització i representants de l´Espai Gironès